TONHALSALÁTÁT AVOKÁDÓBA TÖLTVE

Pillanatok alatt elkészül, isteni finom, tésztával egybeforgatva vagy kenyérre kenve is kínálhatod a tonhalsalátát.
Hihetetlenül egyszerűen készül, és cseppet sem unalmas ez a tonhalsaláta, hisz az ízek kialakításával bátran lehet játszani. Ha nem szereted a zellert, akkor avokádót használj helyette, ha pedig a hagymával van gondod, cseréld le vékonyra szelt káposztára. A fűszerezésben is engedd el magad, használj csípősebb ízesítőket, egy kis Cayenne-t, majonéz helyett pedig görög joghurttal is kipróbálható a finomság.
A tonhalsalátát kenheted kenyérre, de főtt tésztával is egybeforgathatod, sőt, van, aki egyszerűen sós kekszet ropogtat mellé, de félbevágott avokádóba is beletöltheted. A finomság tipikusan olyan étel, ami frissen a legfinomabb, de hűtőben, jól becsomagolva 3 napig is eltarthatod. Ha kis salátástálkában szeretnéd felszolgálni, akkor tegyél a kence mellé jégsalátát, koktélparadicsomot vagy roppanósra főtt brokkolit.
ÍZLETES TONHALSALÁTA
Hozzávalók -4+ személyre
- 2 doboz tonhalkonzerv
- 1 szál angol zeller
- 1 fej (kisebb) lila hagyma
- 1 marék petrezselyem
- 1 ek dijoni mustár
- 3 ek majonéz
- só és bors ízlés szerint
- Előkészítési idő: 8 perc
- Elkészítési idő: 5 perc
Elkészítés:
A konzervet nyissuk ki, a levet csepegtessük le, a halat tegyük keverőtálba.
A zellert, hagymát és a petrezselymet vágjuk finomra, majd adjuk a halhoz.
A mustárt, majonézt, sót és borsot is adjuk a halhoz, keverjük össze az alapanyagokat, a textúrát ízlés szerint érdemes alakítani, lehet krémesebb vagy darabosabb a tonhalkrém.