RÁNTOTT HEKKFILÉ BURGONYAPÜRÉVEL ÉS MAJONÉZES KUKORICASALÁTÁVAL

2022.11.19

Fő kategória: halak
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók 

Rántott hekkfilé burgonyapürével és majonézes kukoricasalátával

Vasárnapi ebédnek is tökéletes.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 600 g fagyasztott hekkfilé
  • 4 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
  • étolaj a sütéshez


a burgonyapüréhez

  • 500 g burgonya
  • 2 ek. tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 ek. vaj


a majonézes kukoricasalátához

  • 200 g morzsolt csemegekukorica
  • 1 csomó petrezselyem
  • majonéz
  • mustár
  • tejföl
  • bors
  • pár csepp citromlé
  • pár csepp édesítőszer

Szerző: Földi Rita szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger