ALMÁVAL ÉS CAMEMBERT SAJTTAL SÜTÖTT AFRIKAI HARCSA

Fő kategória: halak
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: gluténmentes, tojásmentes, húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes
Népszerű témák: fogyókúrás ételek
Árszint: költséges hozzávalók
Almával és camembert sajttal sütött afrikai harcsa
A szálkamentes afrikai harcsához nagyon jól illik az alma. Ahol alma van, ott pedig kell egy kis camembert sajt is, és ha már camembert sajt, akkor legyen egy kevés dió is. Na, így alakult ki ez a halas étel. A ruccola pedig a diós ízt erősíti meg ebben a nagyszerű a fogásban.
Hozzávalók (4 személyre):
700 g bőr nélküli afrikai harcsafilé
frissen őrölt tengeri só
frissen őrölt fekete bors
½ narancs leve
1 ek. vaj
2 db savanykás alma
50 g trappista sajt
240 g camembert sajt (natúr vagy zöldborsos)
a körethez:
jázminrizs
1 marék pirított dió
1 marék ruccola
Elkészítés:
1. A harcsát megmossuk, és egyforma darabokra vágjuk. Egy jénai tálba vagy tepsibe helyezzük. Sóval, borssal megszórjuk és narancslevet locsolunk rá. 10-15 percig állni hagyjuk.
2. Az almákat meghámozzuk, a magházat kiveszzük, és felszeleteljük. Az almaszeleteket sorba rakjuk a halon, majd megszórjuk egy kevés reszelt trappista sajttal, végül camembert sajt szeleteket teszünk rá.
Egy kanál vajat teszünk még a halhoz és előmelegített 180 C fokos sütőben (alsó és felső sütés) kb. 15 percig sütjük.
Jázminrizzsel, pirított dióval és ruccolával tálaljuk.