KRÉMES CITROMOS SZÓSZBAN SÜLT HALFILÉ

2022.11.19

Elkezdtem számolni, hogy hányszor eszünk halat egy hónapban, és bizony siralmas lett az eredmény.

Nagyon sokszor halljuk, hogy nem viszünk a szervezetünkbe elég omega-3 zsírsavat, pedig az többek között csökkenti a szívbetegségek és a stroke kialakulásának esélyét is.

A legegyszerűbb módja ennek az lenne, ha sokkal több halat ennénk. A lényeg, hogy jó minőségű halfilét válasszunk, onnantól kezdve nem is kell túlzásba vinni az ízesítését, egy kevés zsiradék és citrom tökéletesen megteszi. A citrom különösen jól kihozza a hal ízét, ebben a receptben nem spórolunk vele.

CITROMOS SZÓSZBAN SÜLT HALFILÉ
Hozzávalók -4+ adaghoz

  • 6 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek citromlé (friss)
  • fél kk citromhéj
  • 4 szelet halfilé
  • fél kk bors
  • 1 kk só
  • 1 darab citrom
  • díszítéshez petrezselyem
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 15 perc

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 225 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Fektessük rá a halszeleteket, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát vágjuk egészen apróra, szórjuk rá.

Egy tálban keverjük össze az olvasztott vajat, a citromlevet és a citromhéjat. A keveréket öntsük rá a halra.

Süssük 12-15 percig. Tálalás előtt ízlés szerint szórjunk rá petrezselymet, citromkarikákkal tálaljuk. 

Szerző: SZÁSZ ESZTER