KRÉMES CITROMOS SZÓSZBAN SÜLT HALFILÉ

Elkezdtem számolni, hogy hányszor eszünk halat egy hónapban, és bizony siralmas lett az eredmény.
Nagyon sokszor halljuk, hogy nem viszünk a szervezetünkbe elég omega-3 zsírsavat, pedig az többek között csökkenti a szívbetegségek és a stroke kialakulásának esélyét is.
A legegyszerűbb módja ennek az lenne, ha sokkal több halat ennénk. A lényeg, hogy jó minőségű halfilét válasszunk, onnantól kezdve nem is kell túlzásba vinni az ízesítését, egy kevés zsiradék és citrom tökéletesen megteszi. A citrom különösen jól kihozza a hal ízét, ebben a receptben nem spórolunk vele.
CITROMOS SZÓSZBAN SÜLT HALFILÉ
Hozzávalók -4+ adaghoz
- 6 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek citromlé (friss)
- fél kk citromhéj
- 4 szelet halfilé
- fél kk bors
- 1 kk só
- 1 darab citrom
- díszítéshez petrezselyem
- Előkészítési idő: 15 perc
- Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 225 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Fektessük rá a halszeleteket, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát vágjuk egészen apróra, szórjuk rá.
Egy tálban keverjük össze az olvasztott vajat, a citromlevet és a citromhéjat. A keveréket öntsük rá a halra.
Süssük 12-15 percig. Tálalás előtt ízlés szerint szórjunk rá petrezselymet, citromkarikákkal tálaljuk.