TONHALAS KUSZKUSZ SALÁTA

2022.11.19

Konyha: mediterrán
Fő kategória: halak , saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, húsmentes
Népszerű témák: fogyókúrás ételek, sütés nélkül, villámgyors receptek elfoglalt embereknek, testépítős ételek
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók 

Ha gyors és egyszerű receptet kérnek tőlem, mindig a tonhalas kuszkusz salátámat ajánlom. A kuszkusz 10 perc alatt megpárolódik, utána már csak hozzá kell keverned a tonhalat és a salátát. Könnyedén magaddal tudod vinni a munkahelyedre is. Ebben az esetben külön vidd a kuszkuszt, a salátát és csak az elfogyasztásnál keverd hozzá a tonhalat. Isteni finom ebédet kapsz percek alatt és az alakod miatt sem kell aggódnod. Ez egy jolly joker recept, arra az esetre is, ha fogalmad sincs, hogy mit főzzél, de már nagyon éhes vagy.

Hozzávalók (1 adag)

  • 100 ml víz

  • 2 csipet só

  • 60 g kuszkusz

  • 1 db olívaolajos tonhalkozerv

  • 4 db friss bazsalikom levél

  • 4 db koktélparadicsom

  • 1 marék saláta keverék

  • 1/2 lime leve

Elkészítés

1. A kuszkuszhoz forrald fel a vizet. Tegyél bele egy picit sót is. Ha a víz felforrt, akkor vedd le a tűzhelyről, tedd bele a kuszkuszt és keverd el. Fedd le és hagyd állni 5 percig.

2. Ha kész a kuszkusz, akkor keverd hozzá a tonhalkonzervet, a paradicsomot, pici sót, egy marék saláta mixet és a friss bazsalikom leveleket. Locsold meg a lime levével és már fogyaszhatod is.

Kész is a finom, alakbarát ebéd.

Szerző: Földi Rita szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger