


A mai kor népbetegsége a túlsúly, az elhízás ami nem mellesleg számtalan betegség okozója. Érdemes tehát odafigyelni a testsúlyunkra. Mindenkinek más és más a megfelelő testsúly így mielőtt egyből fejest ugranánk a fogyókúrának előbb határozzuk meg az egészséges célsúlyt.
Fontos, hogy elérhető és észszerű célsúlyt határozzunk meg, ne feledkezünk meg arról sem, hogy a belső lelki egyensúlyhoz nagyban hozzájárul, ha külsőleg is elfogadjuk testünket. Persze nem szükséges megelégedni, ha például túlsúllyal rendelkezünk ebben szeretnénk segíteni sok sok fogyókúrás receptekkel.


A fogyókúrás ételeknek alacsony a kalória, szénhidrát és zsírtartalma, sok bennük a rost. Egy ételnek minél kevesebb a kalória tartalma, annál gyorsabban fogyaszt. A koplalás nem megoldás, gyakran kell keveset enni. Átlagosan 3-4 óránként együnk kisebb adagokat, de a két étkezés között minimum 2 órának el kell telnie.
Fogyj lassan, de biztosan
Nem szabad rohanni, ha heti 0,5-1 kilogrammot fogysz, az bőven elég. Tehát 10 kilót fogyni legjobb esetben is 10 hét alatt fogsz tudni, de az biztos, hogy nyárra jobban fogsz mutatni a fürdőruhádban. Ahhoz, hogy ennyi súlyvesztést produkálj, naponta 500 kilokalória mínuszt kell elérni. A fogyókúra alatt kerülnöd kell a bő zsiradékban sült, rántott ételeket, helyette süss teflonserpenyőben vagy akár sütőzacskóban, illetve párold őket.
Változtass az étrenden

A fogyás elsősorban a bevitt táplálék mennyiségén és minőségén fog múlni. Felejtsd el a fehérlisztes pékárukat, a cukros és a zsíros ételeket, a tésztákat és pizzákat is. Helyettük egyél teljes kiőrlésű lisztből készült ételeket, rostgazdag, ámde kalóriában szegény fogásokat. Emellett érdemes orvossal és/vagy dietetikussal is konzultálnod, mert lehet, hogy speciális étrendre is szükséged lesz.
Szénhidrátok
A szénhidrát egyáltalán nem ellenség, csak nem mindegy, milyet viszel be a szervezetedbe. A gyorsan felszívódó helyett válassz lassan felszívódót, fehér kenyér helyett teljes kiőrlésűt, rizs helyett bulgurt. Cukor és méz helyett válassz természetes édesítőket. Egy átlagos felnőtt szervezetnek a napi kalóriabevitelének több mint a felét szénhidrátokból kell(ene) fedeznie. Ez azt jelenti, hogy egy 60 kilogramm súlyú ember 120 gramm szénhidrátot ehet naponta. Ahhoz, hogy a fogyás beinduljon, ezt egy kicsit csökkenteni kell és érdemes a nap első felében elfogyasztani a szükséges mennyiséget.
Ne feledd az egészséges fogyás titka a megfelelő életmódváltás a helyes étrend és a sok mozgás.


Legyen az tengeri vagy folyami, karácsony kivételével nem nagyon fogyasztunk halat. Van, aki egyszerűen nem szereti az ízét, van, aki csak egyszerűen nem építi be a táplálkozásába, inkább vásárol húsfélét. Pedig a hal nemcsak tökéletes fehérjeforrás, hanem omega-3 zsírsavforrás is, amely a többszörösen telített zsírok közé tartozik. Az omega-3-at a szervezet nem képes előállítani, ezért is kellene sokkal több halfélét fogyasztanod. Ha pedig húsmentesen étkezel, akkor a hal tökéletes alternatíva a megfelelő mennyiségű fehérjebevitelhez.


LAZACPOGÁCSA RENGETEG ZÖLDSÉGGEL

SÜTŐBEN SÜLT TŐKEHALFILÉ

VAJPUHA HALFILÉ PARMEZÁNOS BUNDÁBAN SÜTVE

HARCSAPAPRIKÁS TÚRÓS CSUSZÁVAL

TONHALSALÁTÁT AVOKÁDÓBA TÖLTVE

SÜLT LAZAC GESZTENYÉS KELBIMBÓVAL

INDIAI CURRY KÓKUSZTEJJEL – HALLAL

ÚJHAGYMÁS TONHALKRÉM FRISS BAZSALIKOMMAL

RÁNTOTT HEKKFILÉ BURGONYAPÜRÉVEL ÉS MAJONÉZES KUKORICASALÁTÁVAL

COTTAGE CHEESE MELEGSZENDVICS RUCCOLÀS TONHALSALÀTÀVAL

PARADICSOMOS TONHALSALÁTA

ALMÁVAL ÉS CAMEMBERT SAJTTAL SÜTÖTT AFRIKAI HARCSA

AFRIKAI HARCSAFILÉ KÁRPÁTI MÓDRA

LAZACOS CROISSANT AVOKÁDÓKRÉMMEL, TOJÁSSAL

TONHALAS KUSZKUSZ SALÁTA


A csirkét a legegészségesebb húsok között szokás emlegetni. Nem csoda, hiszen a mellehúsa különösen zsírszegény, míg fehérjéből komoly mennyiség van benne. A csirkehús ráadásul gazdag a triptofán nevű aminosavban, amely a jó hangulatért is felelős szerotonin nevű ingerületátvivő anyag termelődését segíti. A csirkemell kiváló forrása a szelénnek is, ami gyulladásgátló hatása miatt segít gyorsan kigyógyulni a náthás betegségekből.

Másolat Csirkehús receptek 13

Másolat Csirkehús receptek 14

Másolat Csirkehús receptek 12

Másolat Csirkehús receptek 10

Másolat Csirkehús receptek 11

Másolat Csirkehús receptek 9

Másolat Csirkehús receptek 7

Másolat Csirkehús receptek 8

Másolat Csirkehús receptek 6

Másolat Csirkehús receptek 5

Másolat Csirkehús receptek 3

Másolat Csirkehús receptek 4

Másolat Csirkehús receptek 2

Másolat Csirkehús receptek 1

Másolat Csirkehús receptek

Csirkehús receptek


A zöldségek és gyümölcsök kiemelkedő táplálkozás- élettani szerepet töltenek be szervezetünk megfelelő működésében. Viszonylag alacsony energia-, zsír-, és szénhidráttartalmukkal szemben jelentős vitamin, ásványi anyag és antioxidáns tartalmuk révén szerepet játszanak számos betegség kockázatának csökkentésében Kedvezően hatnak a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartására. Magas élelmi rosttartalmuk elősegíti a megfelelő bélműködést, teltségérzetet biztosít és jótékonyan befolyásolja szervezetünk zsír-és szénhidrát anyagcseréjét. Íz és illatanyagaik révén serkentik az emésztőnedvek termelését, ezáltal hozzájárulnak az emésztőrendszer megfelelő működéséhez. Magas víztartalmuknak köszönhetően szabályozzák a szervezet folyadékháztartásának egyensúlyát.

Zöldséges receptek

Zöldséges receptek

Zöldséges receptek

Zöldséges receptek

Zöldséges receptek

Zöldséges receptek

Zöldséges receptek

Zöldséges receptek

Zöldséges receptek

Zöldséges receptek

Zöldséges receptek

Zöldséges receptek

Zöldséges receptek

Zöldséges receptek

Zöldséges receptek

Zöldséges receptek

Ha van jól bevált fogyókúrás recepted vagy praktikás és ha te is szívesen segítenél a történeteddel másoknak oszd meg velük.
Az alábbi űrlap segítségével küld el nekünk üzeneted, recepted, praktikád.